Ben je je autogegevens kwijt? Via de Rijksdienst voor Wegverkeer kom je ze snel weer op het spoor. De voertuiggegevens van de RDW zijn met behulp van het kenteken te vinden. Als je jouw kenteken of dat van een aan te schaffen auto opgeeft via de site van de RDW krijg je een overzicht van jouw autoverleden, het aantal kilometers dat er mee gereden is of je laat middels een kentekencheck een overzicht uitdraaien van jouw autogegevens.

Krijg een totaalbeeld van de waarde en het vermogen van jouw auto

Het kan voorkomen dat bepaalde gegevens niet bekend zijn bij de RDW. Hoewel de RDW de laatste jaren intensief heeft gewerkt aan de opbouw van een landelijke database van autokentekens, zijn de gegevens niet altijd compleet. Om bepaalde gegevens te bemachtigen kun je ook via sites als autodna of autoweek gegevens op het spoor komen. Dergelijke sites zijn niet altijd gratis. Hou hier rekening mee.

Zoek efficiënt op het internet naar bepaalde voertuiggegevens

Zo kun je bijvoorbeeld bij verschillende verzekeringsmaatschappijen de autoverzekering laten berekenen of opvragen. Andere sites zijn weer goed voor en te raadplegen voor de berekening van de wegenbelasting, het BMP of de autofinanciering. Zeker als je een auto wilt gaan kopen, is het handig om zeker te zijn van jouw zaak. Laat je niets wijsmaken. Sommige autodealers sjoemelen met de gegevens als de kilometerteller of motoronderdelen. In zo’n gevallen is het ook zinvol om de laatste APK-keuringen ‘ns erbij te nemen.

Vraag je voertuiggegevens op bij de RDW
Getagd op: